Vaste artikelen > Specialisaties

Medical Taping

PDFAfdrukkenE-mailadres

Wat is Medical Taping?

Medical Taping is een nieuwe tape-techniek die is komen overwaaien uit Azie. Sinds de jaren '70 wordt deze techniek al toegepast en is in de loop van de jaren steeds meer ontwikkeld.  Tot voor kort werd Medical Taping vooral toegepast in de sport. Nu kunt u bij JoinTogether ook behandeld worden met deze tape. Want deze is ook bij uitstek geschikt voor wat meer alledaagse klachten. Hieronder volgt een uitleg over Medical Taping.

In tegenstelling tot de conventionele “witte” tape is de Medical Tape elastisch. Hierdoor wordt het behandelde gebied niet gefixeerd.  Door de speciale manier van aanbrengen wordt de huid  gelift. Hierdoor wordt onmiddellijk de druk onderhuids verminderd in het blessuregebied, waardoor de bloedsomloop en de afvoer  verbetert. Als gevolg hiervan neemt de druk op de pijnzenuwen  af en vermindert de pijn of verdwijnt direct na aanbrengen.  Het ondersteunt en activeert de lichaamseigen herstelmechanismen zonder de bewegingsvrijheid in te perken, waardoor  het de
gewrichtsfunctie ondersteunt. Je kan er normaal mee bewegen en oefenen.

Waar wordt het voor toegepast?


De Medical Tape zorgt niet alleen voor een betere bloed- en lymfecirculatie, maar heeft ook een stabiliserende werking op gewrichten. Medical Tape blijft 4-5 dagen zitten, ook tijdens douchen en zwemmen.

De indicaties voor Medical Taping zijn:

 • Overbelastingsproblemen voor bijvoorbeeld spieren en pezen. Elleboogklachten,
  achillespeesklachten, schouderklachten;
 • Nabehandeling van blessures, zoals rug- en schouderklachten, maar ook knie- en
  kuitklachten;
 • Vermindering van lymfoedeem en behandeling van grote bloeduitstortingen;
 • Versoepelen van littekens na operaties
 • Houdingscorrectie;
 • (spannings-) Hoofdpijn en zenuwpijn, beïnvloeding van organen zoals bij maagklachten 
   
 

JoinTogether Fysiotherapie en Orthopedisch Manuele Therapie