Nieuws > Praktijk

Workshop 'Weg met schouderklachten'

PDFAfdrukkenE-mailadres

Op 10 oktober zal van 11:30 – 12:45 de workshop 'weg metschouderklachten' plaatsvinden in sportcentrum Nieuw-Vennep. Deze workshopwordt gegeven door Roel Stupers (JoinTogether) en Nelleke Kloet (Nelly KloetYoga).

Wilt u meer weten over schouderklachten, hoe u deze kuntvoorkomen en wat de voordelen zijn van yoga voor u en uw schouder? Dan is dezeworkshop zeker wat voor u.

Wat kunt u van deze workshop verwachten?

Eerste deel workshop

Roel zal u in vogelvlucht inzicht geven in de anatomie vande schouder en manier waarop deze beweegt. Hiermee wordt duidelijk hoe complex,maar ook prachtig dit stukje mens in elkaar zit.

Dit legt de basis voor het volgende onderdeel, waarin detheorie over hoe schouderklachten kunnen ontstaan wordt besproken. Factoren alsveranderde souplesse en coördinatie, afname van de belastbaarheid en de invloedstress worden in relatie met ons hedendaags houdings- en beweeggedrag besprokenen met alledaagse voorbeelden toegelicht.

Vervolgens zal Roel u van de nodige 'tips en tricks'voorzien in de preventie en aanpak van schouderklachten. Waar moet u op letten,wat kunt u zelf doen en wat zijn zinvolle oefeningen die bijdragen aan eengezonde schouderfunctie.

Op het einde van dit grotendeels theoretische gedeelte neemt Roelde voordelen van yoga voor u als mens en die voor uw schouder met u door.

Tweede deel workshop

In deze tweede sectie neemt Nelleke het stokje over. Zij zalu voorzien van een mini-yoga clinic waarbij met name de schouder in hetmiddelpunt staat. U heeft dan al geleerd dat deze niet los staat van de restvan uw lijf en vanuit dat gezichtpunt zal Nelleke u meenemen in een sessie dierecht doet aan het bevorderen van een gezonde souplesse van de schouder en allerelevante bewegingsschakels.

Hoe kan ik mij aanmelden?


 

JoinTogether Fysiotherapie en Orthopedisch Manuele Therapie